Σε μια άκρως αστική περιφέρεια σαν αυτή της Αττικής, πολλά λέγονται και ακούγονται γενικότερα σχετικά με την καθαρότητα των υδάτων της πρωτεύουσας. Παρόλα αυτά, το νερό που τρέχει από τις βρύσες των σπιτιών μας έχει πλέον λάβει μια ενδιάμεση θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά ύδατα σχετικά με την καθαρότητα και την ποιότητά του.
Η διαχείριση των υδάτων των Αθηναίων φαίνεται πως τελικά είναι μια προσωπική τους υπόθεση. Ένα προσωπικό στοίχημα το οποίο έχουν κερδίσει με επιτυχία καθώς δεν βασίζονται μόνο σε όσα τους προσφέρει η εταιρία ύδρευσης αλλά και η συστηματική χρήση φίλτρων νερού όπως αυτό της εταιρίας Enagic.
Ρεπορτάζ που δώθηκε στη δημοσιότητα το 2017 αναφέρει πως ο νέος Ατλαντας Αστικών Υδάτων για την Ευρώπη, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βαθμολογεί την Αθήνα με 4,9 με άριστα το 10, πάντα συγκριτικά με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Μπορεί λοιπόν στον τομέα “διαχείριση υδάτινων πόρων” το Άμστερνταμ της Ολλανδίας να κατέχει την πρωτιά με βαθμολογία 8,3 ,όμως ως Έλληνες πρέπει να είμαστε περήφανοι καθώς το νερό της Αθήνας πήρε άριστα 10 για την ποιότητά του ως πόσιμο.
Καταλαβαίνετε φυσικά πως σε μετρήσεις σαν κι αυτές για να δωθούν οι βαθμοί αξιολόγησης υπάρχουν πολλές παράμετροι που τους ορίζουν. 25 διαφορετικοί παράγοντες διαμόρφωσαν ένα σύνθετο δείκτη μέσα από τον οποίο διαμορφώνονται οι επιλογές για τη διαχείριση των υδάτων.
Ευτυχώς για την Αθήνα τα πράγματα έδειξαν πως οι υποδομές ύδρευσης είναι σε καλή κατασταση όμως πόσο εύκολα ο μέσος Αθηναίος εμπιστεύεται το δίκτυο ύδρευσης για να έχει καθημερινά στο ποτήρι του το καθαρό νερό που του αξίζει;
Εδώ είναι που τα φίλτρα νερού Enagic θα μπορούσε να πει κανείς πως έδωσαν αξια στο νερό της Αθήνας καθώς έχουν τοποθετηθεί στα περισσότερα σπίτια της πρωτεύουσας αφού εδώ και 40 χρόνια αποτελούν σημείο αναφοράς ως προς το θέμα της αξιοπιστίας τους ως συσκευές καθαρισμού του πόσιμου νερού.
Παράγοντες που επηρεάζουν τη χρήση των υδάτων.
Η διαχείριση των αποβλήτων, η κλιματική αλλαγή ...ακόμα και οι διατροφικές προτιμήσεις των κατοίκων φαίνεται πως είναι κάποιοι επιπλέον παράγοντες για τη μακροπρόθεση βιωσιμότητα των υδάτων σε μεγαλουπόλεις όπως η Αθήνα. Και μπορεί στην Αττική οι υποδομές βιολογικού καθαρισμού είναι επαρκείς, όμως πάντα υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης σε τομείς όπως η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, καθώς και όσον αφορά την εφαρμογή πολιτικών που θα βοηθήσουν την πόλη να προσαρμοσθεί στην εντεινόμενη κλιματική αλλαγή.
Ο ισχυρός τρόπος με τον οποίο τα φίλτρα νερού Enagic φιλτράρουν το νερό από οποιαδήποτε πηγή κι αν προέρχεται δεν τα πτωεί σε καμία περίπτωση. Βλέπετε μπορεί η τεχνολογία να ακολουθεί τις νόρμες της καθημερινότητας και των σύγχρονων συνθηκών ζωής όμως αυτή η ευθυγράμμιση είναι που βοηθά ώστε το αποτέλεσμα που θα αποδοθεί να είναι πάντα ότι πιο ποιοτικό μπορεί να έχει ο καταναλωτής. Και στη προκειμένη περίπτωση το αποτέλεσμα είναι νερό ανωτέρας ποιότητας. Το αλκαλικό νερό Kangen.
Ατλαντας αστικών υδάτων και φίλτρα νερού.
Σύμφωνα πάντα με τα όσα ο Άτλαντας Αστικών Υδάτων είχε να παρουσιάσει, η Αθήνα βαθμολογήθηκε με ένα απλόχερο άριστα 10 για την ποιότητα του πόσιμου νερού της όσο και για την καθολική πρόσβαση των κατοίκων της σε πόσιμο νερό.
Σε αυτή την περίπτωση η χρήση των φίλτρων νερού έδωσε προστιθέμενη αξία καθώς όπως προαναφέραμε, ο τελικός καταναλωτής απλά πήρε την τύχη του στα χέρια του. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στους ανοιχτούς “πράσινους” χώρους όπου εκεί η βαθμολογία είναι ενα ολοστρόγγυλο 0. Αν οι αρχές τις χώρας είχαν προνοήσει σε ανοιχτούς χώρους όπως π.χ. πάρκα, πλατείες κτλ, το νερό που βρίσκεται 0 εκεί να είχε περάσει πρώτα από κάποιο σύστημα φιλτραρίσματος τότε σίγουρα το μινιμουμ (0) θα μετατρέπονταν στο μαξιμουμ (το απόλυτο 10) για την ποιότητα του νερού των κοινόχρηστων εξωτερικών χώρων.
Οι επισημάνσεις του Ατλαντα Αστικών Υδάτων αναφέρουν την Αθήνα να βρίσκεται σε μια περιοχή με ελλείψεις νερού, γι΄ αυτό πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα η εξοικονόμησή του. Όταν λοιπόν στον τελικό καταναλωτή καταλήγει στο ποτηρι του, καθαρό, κρυστάλλινο νερό το οποίο προκύπτει από ένα φίλτρο νερού σαν αυτά της εταιρίας Enagic, εμμέσως γίνεται και εξοικονόμηση υδάτινων πόρων καθώς η ποιότητα του φιλτραρισμένου νερού δεν ισοδυναμεί με την ποσότητα του αρχικού αφιλτράριστου ύδατος.
Σύμφωνα με μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, η συνολική κατανάλωση νερού στην Αθήνα είναι 105,8 κυβικά μέτρα ανά άτομο ετησίως. Σκεφθείτε 105,8 κυβικά μέτρα καθαρού φιλτραρισμένου νερού. Ότι πιο ιδανικό για τον Αθηναίο καταναλωτή.
Διαχείριση υδάτινων πόρων παγκοσμίως και φίλτρα νερού.
Σε όλη αυτή την κατάταξη - βαθμολόγηση της αξιοποίησης των υδάτινων πόρων, μπορεί μεγαλουπόλεις όπως το Βερολίνο, η Κοπεγχάγη, η Στοκχόλμη, η Ιερουσαλήμ και το Ελσίνκι να ξεπερνούν κατά πολύ σε κλίμακα την Αθήνα αλλά στην ίδια μοίρα με την πρωτεύουσα της χώρας μας είναι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως για παράδειγμα η Γένοβα της Ιταλίας και η Λουμπλιάνα στη Σλοβενία.
Όπως μπορεί κάποιος εύκολα να αντιληφθεί, οι μεγαλουπόλεις στις οποίες η κλίμακα αξιολόγησης δείχνει μεγαλύτερο ποσοστό απ΄ότι αυτή της Αθήνας, έχουν απο καιρό βάλει στη ζωή τους τα φίλτρα νερού σαν μια επιπλέον κίνηση να προστατεύσουν οι πολίτες την υγεία τους από παθογόνους μικροοργανισμούς και άλλα επιβλαβή στοιχεία τα οποία υπάρχουν στο κοινό νερό της βρύσης.
Στην Αθήνα και κατά προεκταση στην Ελλάδα, ολοένα και πιο αισθητή γίνεται η χρήση αξιόπιστων φίλτρων νερού όπως αυτά της εταιρίας Enagic. Αν λοιπόν υπάρχουν κι άλλες πόλεις που ακολουθούν στην ίδια μοίρα την Αθήνα, τότε ήρθε ο καιρός να τοποθετήσουν και οι κάτοικοι αυτών των πόλεων στα σπίτια τους ένα φίλτρο νερού το οποίο θα τους παρέχει το καθαρό νερό που χρειάζονται για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους. Κι αυτό το φίλτρο έχει όνομα. Enagic.
Και οι μικρότερες πόλεις της χώρας χρησιμοποιούν φίλτρα νερού !
Ας ξεφύγουμε λίγο από τις αξιολογήσεις, τις βαθμολογίες και όλες αυτές τις ερευνητικές διαδικασίες στις οποίες τις περισότερες φορές βρίσκονται τα μεγάλα αστικά κεντρα και οι κάτοικοι αυτών και ας δούμε όμως μαζί και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αξιοποίησης των φίλτρων νερού και πόλεις μικροτερης πληθισμιακά κλίμακας.
Θα μεταφερθούμε στον ακριτικό μας Έβρο όπου εκεί ανα τακτά χρονικά διαστήματα έχουμε περιπτώσεις όπου το φράγμα των υδάτων που προέρχονται από την Βουλγαρία σπάει ή ξεχειλίζει σε τέτοιο βαθμό ώστε να ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου με τις περισσότερες φορές να υπάρχουν καταστρεπτίκές συνέπειες όχι μόνο για τις αγροτοκαλλιέργιες αλλά και για τα κατα τόπους δίκτυα ύδρευσης τα οποία σπάνε.
Η ανάμειξη του κατα τ΄άλλα καθαρού νερού των τοπικών δικτύων ύδρευσης με το ορμητικό ποταμίσιο νερό δημιουργεί ένα καταστρεπτικό κοκτέιλ το οποίο διαπερνά τις σωληνώσεις και καταλήγει στις βρύσες των κατοίκων των ακριτικών περιοχών του Έβρου. Λάσπη, χώμα και όχι μόνο αλλοιώνουν κατα πολύ την σύσταση του νερού που φτάνει στον καταναλωτή των εκεί περιοχών.
Όση προσπαθεια και να κανουν οι τοπικές αρχές για να διορθωθουν τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται κάθε φορά σε τέτοιες επίγουσες καταστάσεις, δεν είναι αρκετή αν και οι ίδιοι οι οικιακοί και όχι μόνο χρήστες των κατα τόπους δικτύων ύδρευσης, δεν κάνουν κάτι για την αυτοπροστασία τους.
Από την Ορεστιάδα ως την Αλεξανδρούπολη και σε κάθε περιοχή κατα μήκος του ποταμού Έβρου, οι κάτοικοι έχουν ευτυχώς εξοπλιστεί με φίλτρα νερού τα οποία θα τους εξασφαλίσουν καθαρό υγιεινό νερό είτε ως πόσιμο είτε για το μαγείρεμα ή ακόμα ακόμα και για οποιαδήποτε άλλη καθημερινή τους συνήθεια συμπεριλαμβάνει τη χρήση νερού.
Στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, η διατήρηση της καλής υγείας είναι ενας σημαντικός παράγοντας όχι μόνο για την ευζωία των κατοίκων αλλά και για την μακροζωία των κατοικιμένων περιοχών που είναι το τελευταίο άκρο της χώρας.
Έτσι λοιπόν και οι κάτοικοι μικρότερων και πιο απομακρυσμένων από την πρωτεύουσα, περιοχών αξιοποιούν κατάλληλα τα φίλτρα νερού της εταιρίας Enagic γιατί θέτουν την υγεία τους ως πρώτη προτεραιότητα. Κι οταν ένα φίλτρο νερού εχει χαρακτηριστεί, και όχι άδικα, ως ιατρικός εξοπλισμός καταλαβαίνεται πόσο παραπάνω αξιοπιστία μπορεί να προσδώσει στο ονομά του.
Εσείς αν ήσαστε στη θέση αυτών των ανθρώπων, ακόμα θα το σκεφτόσασταν να τοποθετήσετε στο σπίτι σας ένα φίλτρο νερού το οποίο θα σας προσφέρει πλούσιο, αλκαλικό, καθαρό και ανώτερης ποιότητας νερό; Η τελική απόφαση είναι μόνο δική σας.
Γιατί όπως λέει κι ο λαός μας ...υγεία πάνω απ΄όλα !
0 Σχόλια