Η Πρώτη μεγάλη βραδιά της Sigma Online Television ανέδειξε την Μαρία Έλενα Κυριάκου (νικήτρια του πρώτου The Voice of Greece) εκπρόσωπο της χώρας μας στον διαγωνισμό της Eurovision για το 2015 και εσείς είχατε την ευκαιρία να δείτε μαζί μας σε ζωντανή μετάδοση το πως κύλησε η βραδιά στο Έναστρον !

Σε μια Σ.Δ.Ι.Τ. βραδιά με σλόγκαν που θυμίζει τρόϊκα (τζιζ κακά !) "Building Bridges", και η συμφωνία - γέφυρα που κάνει απόψε η Ελλάδα με την Eurovision στέλνει εκπρόσωπο της χώρας μας στον επικείμενο μουσικό διαγωνισμό.

Γίναμε καυστικοί μιλώντας για Σ.Δ.Ι.Τ. , δηλαδή τη Σύμπραξη του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα καθώς φέτος η κρατική τηλεόραση συμπράττει  με το Mad για τη διεξαγωγή της βραδιάς.

Το "έναστρον" γεμάτο και στην αρχή του προγράμματος οι 5 υποψήφιοι τραγούδησαν όλοι μαζί το  My Number 1 επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης των 10 χρόνων από τη μια και μοναδική νίκη της χώρας μας στον διαγωνισμό με την Έλενα Παπαρίζου να εμφανίζεται κι αυτή επί σκηνής να τραγουδά το κομμάτι που έκανε το 2014 την Αυστρία νικήτρια χώρα.

Οι παρουσιάστριες της βραδιάς Ντορέττα Παπαδημητρίου και Μαίρη Συνατσάκη "πάσαραν" το μικρόφωνο στον Θάνο Καλλίρη που συμμετείχε το 1987 με το τραγούδι "Stop".  Πρίν την παρουσίαση των υποψηφίων κομματιών, αίσθηση έκανε το προσαρμοσμένο στα Ελληνικά "Watch my dance" με τον Λούκα Γιώρκα και τα παιδιά του χωριού SOS Βάρης να δίνουν μια ιδιαίτερη και παράλληλα καταπληκτική ερμηνεία !

Το Eurosong 2015 επανένωσε τους One για ένα βράδυ και το τραγούδι Gimme ακούστηκε θυμίζοντας σε όλους την καλύτερη θέση της Κύπρου μας στον διαγωνισμό που ήταν η 6η στο Ταλίν της Εσθονίας. Στο stage εμφανίστηκε και η φετινή υποψηφιότητα της Κύπρου μετά από ένα χρόνο αποχής με τον ερμηνευτή Γιάννη Καραγιάννη και το κομμάτι One thing I should have done.

Happening στο Eurosong 2015 αποτέλεσε το παιχνίδι γνώσεων για τον διαγωνισμό ανάμεσα στις παρουσιάστριες της βραδιάς και δημοσιογράφους που στήριξαν τον διαγωνισμό. Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια στον διαγωνισμό και 40 από τη πρώτη Ελληνική συμμετοχή, απίστευτο, ε;

ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΩΡΑ ...

Οι συμμετοχές :
  1. C:REAL . Τίτλος : Crush and burn . Feelgood Records . Τραγούδι με δυναμικό ρυθμό και ένταση στην σκηνική παρουσία και την ερμηνεία. Τα beat στο full προκάλεσαν μια ...σχετική, ηχητική έκρηξη με μια εσάνς από μπουζούκι στα αυτιά μας !
  2. ΘΩΜΑΗ ΑΠΕΡΓΗ . Τίτλος : Τζαζ και συρτάκι . PANIK PLATINUM Records . Η Θωμαή Απέργη για δεύτερη φορά προσπαθεί με την παρουσία της να βγει στην Ευρώπη. Με θεατράλε διάθεση που θύμιζε "Famme Fatale" από Ευδοκία Καδή και Κύπρο βγήκε επί σκηνής και ένα από τα "Παιδιά απ΄τη Πάτρα" δίνει ρέστα με το μπουζούκι του !
  3. BARRICE . Τίτλος : ELA . SPICY MUSIC  . O newcomer Barrice διαγωνίζετε με ένα εξίσου δυνατό pop κομμάτι περνώντας μάλλον το μήνυμα του στους Ευρωπαίους φίλους μας αφού λέει ELA (το πιάσατε το υπονοούμενο;). Κι εδώ μπουζούκι και ώχ ως μουσική γέφυρα αφού η βραδιά έχει σύνθημα "Building Bridges".
  4. SHAYA . Τίτλος : SUNSHINE . PLANETWORKS . Ethnic επιρροές σε ένα τραγούδι που ο ήχος του είναι συνηθισμένος στον θεσμό που λέγεται Eurovision Song Contest. Κλαρίνο, τύμπανο, έντονα φωνητικά και μια Shaya στα καλυτερά της με λίκνισμα α λα Rio De Janeiro !
  5. ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ . Τίτλος : One last breath . MINOS EMI - UNIVERSAL . Δεν θα μπορούσε να λείψει η μπαλάντα ! Μια πολύ εκφραστική φωνή και ένα πιάνο στη σκηνή για συνοδεία. Απλά - λιτά και απέριττα ... γιατί είμαστε υπέρ του "κατά Βαρουφάκη" λιτού βίου.
Η χαρά των εταιριών τηλεπικοινωνιών απόψε καθώς κλήση και μήνυμα κοστίζουν 62 λεπτά του ευρώ. Όσα πιο πολλά τηλέφωνα τόσο πιο πολλά τα έσοδα ! Όχι παίζουμε ! 20 λεπτά περιθώριο χρόνου έχετε να καταξοδευτείτε !

Μέχρι να βγουν και τα αποτελέσματα Freaky Fortune και Risky kidd μας γύρισαν με το Rise Up ένα χρόνο πίσω, ενώ η ψηφοφορία συνεχίζεται ... Από το κλίμα της βραδιάς δεν έλειψαν τα πολλά και διάφορα πολιτικά υπονοούμενα για Eurogroup, Νταϊσελμπλουμ ή το Γιά(ν)νης με ένα ως και 4 -ν !

Η ψηφοφοριά έληξε και είμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων ! Στη σκηνή οι Boys n' noise ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΑΝ το Die for You που τόσο όμορφα ερμήνευσε η Έλενα Παπαρίζου ... ευτυχώς που ανέβηκε για να αποκαταστήσει αυτή την αδικία με την ερμηνεία ενός πανέμορφου δικού της τραγουδιού.

Η Έλενα Παπαρίζου θυμάται τις καλύτερες στιγμές από την εμπειρία της μετά τη νίκη της στο Κίεβο και η αγωνία για τα αποτελέσματα κορυφώνεται.

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΗΡΘΕ !

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ... Η ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ !

ONE LAST BREATH, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΠΑΛΑΝΤΑ !


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΜΑΤΣΙΔΗΣ



* Το παραπάνω κείμενο ανέβηκε στο blog της Sigma Online Television και στο link: